dijous, 20 d’octubre del 2011

Les demències del món de l’automòbil: La velocitat

Acabem de veure fa no tant, com els representants del departament de trànsit es penjaven les medalles i es felicitaven i rellepaven per la lleugera reducció en els índexs d’accidentalitat i contaminació a les carreteres on s’havia limitat encara més la velocitat.
Celebraven els fruits d’una mesura genial, revolucionaria, mai vista fins ara, producte d’un elaborat estudi que prèviament van encarregar a –ens expliquen- una empresa especialitzada en gestió del trànsit. Evidentment, pagats de la butxaca de tots nosaltres.
En aquest gran estudi, concloïen –atenció- que si reduïm un 10% la velocitat màxima a les carreteres reduiríem també la accidentalitat. Molt bé, fantàstic, un gran treball senyors, es per posar-se a aplaudir amb totes les forces, però picant contra la cara del responsable d’aquesta gran iniciativa.

Partint de la base de que si no sortim de casa probablement no moriria ningú d’accident de trànsit (com a màxim volcaria alguna dona amb el seu X5 portant els nens al cole), es tracta d’anar pujant la velocitat fins trobar l’equilibri entre no morir-se de fastig i no morir per excés de velocitat.

Si del que es tracta és de no contaminar, que es deixin de collonades. Resulta que a 80km/h es consumeix un 6% menys que a 100Km/h, una dada esfereïdorament ridícula si la comparem amb el consum que té un cotxe per travessar la ronda litoral parant i arrancant. El consum d’un camió parat en un semàfor estúpid o el consum d’un autobús parant davant d’un pas elevat (baden dels collons col·loquialment) on no passa ningú.

Per tant, si mesures molt més eficients que estan a l’abast dels dirigents no es fan, perquè perdre el temps en mesures electoralistes...la hipocresia arriba a uns extrems tant elevats que, en temps de crisi, els propis cotxes oficials son cotxes potents que contaminen molt per sobre de la mitjana, i per més inri son cotxes estrangers, fabricats a l’estranger. Patètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada