diumenge, 23 d’octubre del 2011

La teoria: Tot és relatiu

En aquesta vida, tot és relatiu. I no em refereixo a la teoria de la relativitat d'Einstein. La meva és molt més sòlida perquè no hi intervenen neutrins que l'ensorrin. Tot és relatiu en el sentit que una cosa no pot ser bona sense que n'hi hagi una altra de dolenta. El grau d’una qualitat no es pot determinar sense haver trobat abans un punt de referència. 

Així doncs, segurament la gent intel·ligent ho és gràcies a la gent que no ho és. Si tots fóssim superdotats no existiria aquesta distinció. Per tant, tenir una qualitat positiva diferenciadora és mèrit a parts iguals dels dos individus, el que és llest i, a l’altre extrem, Sergio Ramos. 

L’elegància de la que tant presumeixen personatges com James Bond, Carla Bruni o George Clooney és un concepte que no existiria sense la malgirbada Belén Esteban, que amb les seves dantesques actuacions també et fa sentir millor persona. I al que no, que s’ho faci mirar, o directament que es posi un xandall del Carrefour, robi a una iaia, pegui a un sense sostre, segresti un gos pataner i es faci okupa en una residència per avis sense família. És l'única manera d’estar per sota de la Belén. 

De la mateixa manera, el nen de la classe que té la tita més grossa ha d’estar agraït a tots els que tenen un membre reduït, perquè gràcies a ells es pot fer el xulo davant de les nenes (Gracias Isra).

També podem sentir que estem en plena forma sense necessitat d’anar al gimnàs, i és que n’hi ha prou amb donar un volt per qualsevol centre comercial amb moltes escales automàtiques per adonar-te que tenir una bona silueta és una qualitat que d’entrada, el señor Mc Donald’s va privar de tenir a un sector de la societat en alça, gent que ingereix més coses de les que el seu cos pot evacuar, o dit d’una altra manera, gent que ha decidit que el sedentarisme i els excessos son dos oportunitats per viure més a prop de tot el que l’envolta.

Des de el punt de vista laboral, és molt fàcil considerar-te un gran professional, n’hi ha prou en donar un cop d’ull als informatius de Telecinco, trucar a Vodafone i demanar que t’atenguin en català, intentar fer callar a la caixera del súper mentre parla amb l’altra caixera quan t’està cobrant, demanar un cafè amb llet a la rambla i esperar a que el cambrer et miri a la cara, portar el cotxe italià al concessionari oficial per una avaria elèctrica, demanar a Movistar que et solucionin un problema amb l’ADSL, veure actuar a Pilar Rubio, intentar explicar a la gent de Correos que el carnet de conduir també es un document identificatiu, demanar consell a un dependent del Decathlón...etc.

Mentre desenvolupava la teoria de Tot és relatiu també em plantejava preguntes, quedaven alguns aspectes per concretar. Amb diferència, el més important era: quin ha de ser el punt de referència?
A mode d’exemple i perquè s’entengui ràpidament el meu dubte, diré que ser un bon amant també és relatiu, però relatiu a que? A Josmar o a Nacho Vidal?
Per tant, determinar quin és el teu punt de referència és una decisió tant important que crec que d’aquesta depèn la teva autoestima i felicitat.

Dono les gràcies a tot aquell sector de la humanitat que apareix en la meva primera entrada; L’ésser humà és un ésser deplorable.
Si he aconseguit transmetre correctament el missatge, el lector que hagi arribat fins aquí també hauria de sentir-se una mica més bon escriptor que al començar. De res

7 comentaris:

  1. jejeje està bé, aquesta teoria del yin-yang, estic d'acord en que tot
    es mesura respecte a la resta i és així com li donem un valor a les
    coses. Si alguna cosa té una qualitat única i no tenim amb què
    comparar-la no sabrem dir-ne res fins que n'aparegui una altra que tingui la mateixa qualitat en menor o major grau. No sé si és la única
    manera d'adquirir coneixement, però certament és per molta gent la
    única manera d'entendre les coses.

    Per cert, tens uns gayumbos i roba d'esport a casa meva, si no tornes a Donostia ja te'ls baixaré al desembre :)

    ResponElimina
  2. És una teoria totalment representativa de la realitat, la qual cosa no significa que no sigui una puta merda.
    Tots sabem que al senyor Nacho Vidal se li cauen les llagrimes quan veu un documental on surt un elefant pixant amb la cigala pansida; però és evident que el més inteligent seria estar fent servir i disfrutant la seva eina en comptes d' estar mirant un documental de la 2.
    La societat ens ha ensenyat a comparar-nos constantment per tal de, sacrificant la nostra felicitat involuntariament, tirar endavant la mal nomenada evolució social. Per aquest motiu i molts d' altres fa temps que he començat un proces de desevolució.
    Per cert seria un detall per part dels bloggers que m' enviessin les seves interesants publicacions per correu ordinari ja que en breu començare la desevolució informatica.

    ResponElimina
  3. 2 comentaris que he fet i els dos censurats i eliminats.
    El moderador deu ser un d' aquests que es creuen evolucionats...

    ResponElimina
  4. Gràcies Eduard. Quina sort, tens uns calçotets de l'Iniesta molls de suor.
    Juli, crec que se on és el problema. Segurament dus tirar enrere amb el buscador i automàticament esborres sense voler els missatges.

    ResponElimina
  5. I si a la relativitat, hi sumem la subjectivitat que aporta cadascú, què passa?

    ResponElimina
  6. Vols dir, per exemple, una persona que és lletja però es creu molt atractiva?
    Aleshores entenc que el que passa és que punt de referència d'aquesta persona és diferent al teu.

    ResponElimina
  7. Juli, acabo de recuperar el teu comentari original. No se el motiu, però la pàgina del Blog interpretava les teves respostes com a "correu brossa".

    ResponElimina